Volwassenenzorg

Ambulante begeleiding voor volwassenen

Wij bieden ambulante begeleiding voor volwassenen. We starten met een intake, waaruit we samen een hulpvraag opstellen. Onze zorg is altijd op maat en afgestemd op jouw specifieke behoeften. We bieden ondersteuning bij verschillende hulpvragen. Ook geven wij psycho-educatie over ASS.

Psychomotorische therapie voor volwassenen

Naast ambulante begeleiding bieden wij psychomotorische therapie aan voor volwassenen. Ook hier beginnen we met een intake en gaan vervolgens aan de slag met de gestelde hulpvraag. De therapie kan verschillende thema’s omvatten, zoals: grenzen, vertrouwen, lichaamsbewustzijn, emotieregulatie, spanningsregulatie. 

Psychomotorische therapie (PMT) is een therapievorm waarbij door middel van bewegen wordt gewerkt aan psychische klachten. De lichaamsbeleving en het bewegingsgedrag staan binnen de PMT centraal. Door middel van sport- en spelactiviteiten wordt je in de ervaring gezet. Op deze manier wordt de bewustwording van lichaamssignalen vergroot en kunnen gedragspatronen worden herkend. Door middel van deze ervaringen kan er geoefend worden met nieuw gedrag, wat vervolgens toegepast kan worden in de praktijk. Binnen de PMT wordt meer ingezet op het doen en het ervaren, dan op het praten.

Onderzoek heeft aangetoond dat PMT effectief kan zijn in het verbeteren van zowel de mentale als de fysieke gezondheid. Cliënten rapporteren vaak verbeteringen in hun algehele welzijn, een groter gevoel van controle over hun leven en een betere omgang met stress en emoties.
Psychomotorische therapie biedt een waardevolle aanvulling op traditionele therapievormen door het unieke vermogen om de verbinding tussen lichaam en geest te benutten. Het helpt niet alleen om problemen te begrijpen, maar ook om daadwerkelijk veranderingen in het leven te realiseren door middel van beweging en lichaamsgericht werk. Hierdoor is PMT een krachtige en effectieve therapievorm voor een breed scala aan psychische en psychosomatische klachten.

Bij ons is het niet vereist om een officiële diagnose te hebben om gebruik te maken van onze diensten. Wij geloven in toegankelijke en passende zorg voor iedereen die ondersteuning nodig heeft.

Onze zorg kan gefinancierd worden vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Voor vragen of hulp kunt u naar de website van uw gemeente of kunt u eerst contact met ons opnemen.